Inte mycket gjort..

idag tyvärr, mådde inte så bra i morse då Tomas och barnen gick upp så jag låg kvar och det blev tyvärr länge det...
När jag väl pallrat mig upp så hade morfar kommit och han och Tomas rensade lite på hans grejer som han hade här uppe hos oss, lite byggställningar skulle ner och andra grejer... När han sen skulle iväg hem så följde vi med ner och tog en fika och hämtade tvätten, pratade även lite med morbror Christian och Maria som var förbi en sväng. När vi sedan kom hem från mormor och morfar så var det redan kvällen så man han inte med så mycket då heller. Jag började lite smått med redigeringen av vår lilla dokumentär av renoveringen men insåg ganska snabbt att jag får göra om och göra rätt då några bilder i filmfrekvensen ligger fel och det är måttligt kul. Ja så mycket mer har inte hänt här idag...

Dom utlovade bilderna på vad som har hänt här det senaste året får tyvärr vänta tills imorgon, dom är inte tagna ännu...

Och så vill jag bara säga det oxå att denna blogg är öppen för alla nån dag till iaf så änsålänge ingen inloggning som behövs...

Det var allt för idag...

Simma lugnt...

Börjar bli höst!

Och med hösten kommer kallare väder och förkylningar.
Stackars Ronja har blivit förkyld och snorar och hostar lite granna, det är inte kul. Och ni som redan har barn vet ju hur svårt det är att få ett förkylt barn att sova och när dom sen har somnat hur svårt dom har att sova, ser ca 14 dagar med ett väldans massa vaknätter och en hel del näsdroppar och gnäll inte kul.

Vad har hänt i dag då förutom att Ronja är förkyld? Jo Tomas har målat lite så nu är det inte alls så mycket måleri utvändigt kvar, vi har fått iordning på kakelugnarna och vedspisen så nu kan vi elda så vi inte fryser och det är ju bra. Ja sen har det nog inte hänt så mycket tyvärr, jag har skrivit iordning inbjudningskorten så dom ska läggas på lådan i morrn eller på måndag.

Imorrn om vädret tillåter så ska vi förhoppningsvis klyva lite ved och jag ska förhoppningsvis måla trappräcket på övervåningen. Just målningen av räcket blir dock lite knepigt eftersom vi har 4 st långhåriga katter och 2 korthåriga som gärna håller till vid räcket så jag får nog antingen ha dom i kattgården eller instängda i vårat sovrum, så vi får väl se hur det blir men räcket måste målas och det inom en snar framtid.

Lovade ju lite bilder från det gångna året och jag börjar nog med vårat bröllop som ägde rum den 7/7, med regnet hängande i luften under vigselsermonin blev det en underbar dag, senare under kvällen kom dock regnet men det gjorde inget. Det sägs ju att regn i brudens krona bringar tur.

Bröllopsskålen...
Här skålar vi!!

Kasta brudbuketten
Här kastar jag brudbuketten(nästan iaf, syrran du fick ju tillbaka den iaf;-) )


Här är vår bröllopsbild som vi hade i NT..

Mer om vad som hänt det gångna året kommer i morrn troligen. Vet ej vad som hänt med texten, helkonstigt...

Ha det gott så länge..

Kramizar alla...

Äntligen helg!!

Men det säger inte att vi inte har nåt att göra bara för att det blivit helg, tvärtom så har vi en hel del att göra. Tomas har lite måla kvar på huset, sen ska vi klyva lite ved så vi har lite ved till vintern. Det ska sågas ned träd och planteras lite så visst har vi en hel del att göra fast det är helg...

Har fått reda på att det ska vara final i nåt Rally sm och att det kommer att gå här hos oss, det skulle vara kul att se men jag antar att det är den 21/9 då vi är nere i göteborg på kusin Linneas dop så vi inte kan se det men det visste man inte.

På måndag antar jag att moster Josefine och Samule kommer hem från utlandet bruna och otäcka ;-) Hoppas att dom haft det bra. När hon har tid sen så måste vi komma överens om vilken sång hon ska sjunga på på Ronjas dop och om vi skulle sjunga duett för i så fall måste vi ju snart börja träna, jag har tagit hem texterna så det är bara att träna på det.
Apropå Ronjas dop så ska jag försöka hinna att skriva iordning inbjudningskorten i helgen så vi kan få iväg dom i nästa vecka.

Har ju bestämmt att jag ska börja träna lite smått så man får bort barnhullet man lagt på sig under graviditeten, och hur har det då gått med det? Nja så där kanske, promenader har det ju tyvärr inte blivit så mycket av pga vädret men den andra träningen har väl ändå gått så där. Har lite ont i magmusklerna så lite nytta kanske det har gjort dom sit upsen som man gjort hittils. Och om en snar framtid så blir det Yoga med på schemat oxå, hua kommer man att orka att vara så målmedveten som jag hoppats på, det är ju ganska skönt att bara vara oxå... Ne så får jag inte tänka för då blir det inget gjort...

Ja ha vad har hänt idag då? Jo blev att man sov till efter 12 tyvärr, Ronja har blivit smittad av Robin som är lite förkyld så hon har legat och snorat och hostat stackarn så vid fyra tiden inatt så väckte jag henne för att ge henne lite näsdroppar för att underlätta andningen och för att hon inte skulle hosta så mycket och som tack för det så ville hon vara vaken en timma oxå hmm... Men sen när vi väl kom upp vid ca 14 tiden så intog vi en liten brunch och sedan åkte vi till Pema för att lämna in Tomas tidrapport och även få reda på vart han ska vara på måndag och han ska inventera på City Gross, kul för han hihi... Sen på tisdag vet han inte vart han ska igen... Efter att vi varit på Pema så åkte vi till Babyproffsen och köpte en ny bilstol till Robin och även två pyamasar till Ronja. Efter det så åkte vi och tankade och sen åkte vi till Vilbergen igen och hälsade på mormor, sen åkte vi till farmor och farfar för att ta en kopp kaffe och därifrån så kom vi inte förrän klockan var ca 19, och nu sitter vi och ska titta på en film som jag lånat av morbror Henrik.

Ja ne nu blir det nog inte bättre än så här tror jag.. Kommer mycket troligt att bli ett nytt inlägg i morrn.
Har även tänkt sen framöver att göra en litet sammandrag över vad som har hänt här den senaste tiden från att vi bodde som sommargäster här i Gullängsbacken till idag, och jag hade även tänkt att visa vad som hänt med bilder. Kanske att det blir ett sånt inlägg i morrn eller en annan dag.

Påminner även en gång till till er som inte hört av sig till mig och fått mitt användarnamn och lösenord så den siste nu så blir denna sida skyddad, men tillgänglig för er med inloggningsuppgifter..

Kram banan på er...

Tomas sista natt!

Ja det är sant, Tomas jobbar sin sista natt på Svenox så nästa vecka blir det nån annanstans han ska vara och vart vet han ännu inte. Lite synd på sätt och vis eftersom lönen var bra tydligen, men men.

Så sitter man ännu en natt med Ronja på armen, jag kan inte förstå varför hon inte kan somna i sin säng som hon kunnat gjort förr. Men hon är väl i en sån period att hon vill ha mycket närhet kanske,

Dagen som varit har väl inte varit så händelserik tyvärr. Drog upp Robin vid 06:00 för att farmor och farfar kommer 06:30 och hämtar han och skjutsar honom till dagis, men idag fick vi hemta honom för poolgrävaren skulle visst komma och gräva för deras pool som dom skaffat. När Robin åkt så försökte jag få Ronja att somna om för hon vaknade lite innan 6 och ville ha mat så vi gick inte och lade oss förrän Tomas kommit hem. Sen sov vi till frammåt 12-12:30 då vi gick upp och gjorde iordning oss för att åka in och hemta lilleman vid 14:30. När vi hemtat honom och han fått sagt ordentligt hejdå till fröken som skulle sluta nästa vecka så åkte vi till Vilbergen marken och hälsade på mormor som står där både i dag och i morgon på marknaden och säljer grejer och efter att vi varit där så åkte vi hem och jag tog med mig en tvätt ner till mormor och morfar och Tomas hemtade gräsklipparen, så med dom orden så kanske ni kan få fram slutsatsen till vad vi gjorde resten av dagen förrutom att leka med Robin och gosa med Ronja...

Jo just det jag hat gjort räkningarna oxå...

Det var allt för denna gång, mer i morron..

Kramizar....

Trött men lycklig!!

Sitter här med en allt för pigg Ronja i mitt knä, har försökt att få henne att sova i snart en timma nu men det går inte att få henne att somna. Tror tyvärr att det jag trodde var min goda gärning igår har kommit ikapp mig. Ronja vaknade nämligen i natt vid 04 tiden och fick sin sedvanliga flaska, efter att hon ätit upp den så var hon fortfarande lite hungrig och då tänkte jag som så att vi har ju lite ersättning kvar och det är ju lite mer mat i det sprang ner och fixade en flaska med 60 ml och det svepte hon i ett nafs och somnade sedan om efter bara nån minut och då hade hon varit vaken ca 1 timma efter att hon fått sin första flaska. Det jag inte tänkte på när jag bara ville vara snäll mot henne var att det är laktos i den och att hon var lite kännslig mot det sist jag gav henne det, så det har jag tyvärr fått veta idag att det var inte bra att ge henne det. Det började med att hon kräktes en hel del på förmiddagen eller tidigt på förmiddagen och har så gjort nästan hela dagen och hon har haft riktigt ont i magen och det har inte luktat gott om henne när hon gjort i blöjan, så där fick väl jag för att jag försökte vara snäll och inte tänkte så långt att hon är precis som jag laktosintollerant. Min stackars lilla tjeja.

Äntligen sover både Robin och Ronja och jag hoppas att natten inte blir så tokig för jag behöver sova efter en sn här dag..

Ja ha och så var det det här med tvätteriet då, jo ringde ju till Elektrokyl här i stan och dom sa det att tvättmaskinen fanns hemma och torktummlaren var bara att säga till så tar dom hem den, så jag tänkte att då pratar jag med pappa när han kommer hem och vi gick ner till mormor och morfar och väntade på honom men han kom hem precis när vi skulle gå hem. Men vi han att berätta för honom att det var bara att tuta och köra på det och då sa han bara att är den tvättmaskinen bättre då och är det bättre på det stället? Och då kände jag bara att jag orkar inte tjafsa om det, nu vet han att jag tar hällre en tvättmaskin från Elektrokyl än från Elgiganten och då får han bestämma vart vi köper, men han får gärna bestämma det snart för nu måste vi snart ha en och det är illa kvickt för jag behöver tvätta igen, är inte lätt med två ungar och ingen tvättmöjlighet i huset. Återkommer med hur det går på den fronten när jag vet mer...

Som sagt är väldigt trött idag och det beror ju lite på att Ronja har varit dan i magen och väldigt gnällig, och sen har Robin varit jättegnällig idag och det tär på en så man har många gånger räknat till 10 faktiskt.. Men dagen blev definitivt bättre när jag loggade in på hotmailen förrut och såg att jag hade fått ett meddelande på min Facebook och det var inte vilket meddelande som hällst utan från min halvbror som jag bara har träffat en ända gång och för jättelänge sedan. Var jättekul att höra från honom och ska bli jättekul att lära känna honom mer nu när vi funnit varandra..

Ja det blir nog inte bättre än så här idag så natti på er alla...

Kramizar!!!

Påminnelse!!

Vill bara påminna om att i månadsskiftet så kommer denna blogg att bli skyddad om ni fortfarande vill läsa den så hör av er till mig så får ni lösen och användarnamn skickat till er...


Grattis Ronja!!

På 1 månaders dagen, ja det var 1 månad sedan hon föddes och hur gick det till? vart tog tiden vägen så att säga, hur hon kom ut det vet jag ju men vart tog tiden vägen det undrar man ju...

Natten var lugn faktiskt, Ronja sov från kl 21 ca fram till 04 ca och Robin som fick sova i vår säng somnade vid ca 22 då pappa hade åkt. Han vaknade dock och ville inte sova på pappas kudde, ville att pappa skulle komma hem och sen ville han ha välling men han somnade om ganska direkt när han hade sagt det han sa.

Vid 06:00 ringde klockan och det var dags för Robin och mig att gå upp och göra honom iordning för dagis, han var dock lite svår att få igång men det gick iaf. När Robin hade åkt så gick jag och lade mig igen för att sen vakna av att Ronja inte ville vara ensam längre och att hon ville ha mat, då var klockan 10 ca så då var det bara att lägga henne i vår säng och ge henne mat. Ronja blev dock lite grinig så det var bara att gå upp ca en halvtimma senare.

Vi hade hittat en tvättmaskin och en torktummlare på Elgiganten som vi tyckte lät bra och som inte kostade en förmögenhet så jag pratade med morfar om det i går då vi fick reklamen och han sa det att vi skulle kolla upp om det gick att ställa dom på varandra och vad några tillbehör kostade så vi ringde till Elgiganten igår och frågade dom grejerna men glömde att fråga om det fanns några på lager så jag bad mormor att ringa och kolla det idag. Tvättmaskinen fanns inte inne så dom tyckte att vi skulle åka in och beställa i butiken och det gjorde vi nästan iaf för när vi kom dit så frågade dom hur ofta vi skulle tvätta i veckan och vad vi hade tänkt att torka i torktummlaren och vi sa att vi tvättar väl nån eller några ggr i veckan och att vi skulle torka allt som går att torka när vi tvättar och då sa hon det att den torkrummlaren som vi var intresserade av var det galvaniserad trumma i och att det bara går att torka handdukar och lakarn i den och om man skulle torka typ ett par jeans i den så kunde trumman gå sönder så det var ingen bra ide att ta den torktummlaren. Vi sa att vi skulle diskutera det med hyresvärden det vill säga mín far och vi åkte därifrån. Istället så åkte vi och handlade mat och när vi kom hem så var farmor och farfar där med Robin som dom hämtade på dagis. Vi fick reda på att Robin skulle ha badkläder med sig till dagis och att en av fröknarna skulle sluta. Vi fikade och åt 1 månaders tårta och sen så åkte dom hem. Jag satte mig vid datorn och gick in på hemmabutikerna.se och hittade den tvätt och torktummlare jag ville ha av märket Hoover och till bra pris till och med, Jag ringde mamma för att sen prata med pappa och han tyckte att vi skulle kolla upp samma sak där som vi kollade upp på Elgiganten så jag ringde och kollade och han bara skrattade när han hörde att man inte kunde torka ett par jeans i en tummlare med galvaniserad trumma. Men jag fick reda på 90 % av det jag ville veta, det han inte kunde säga när jag pratade med honom var när toktummlaren som inte fanns hemma just nu när den kunde komma in igen men vi kom överens om att jag skulle ringa i morrn och kolla om dom skulle ta in fler såna. Ringde till mamma igen efter att jag pratat med dom på hemmabutikerna och sa att jag skulle hällre vilja ha Hoovern istället för Wirlpoolen på Elgiganten så vi får väl se. Att det inte kan vara enkelt att hitta det man vill ha och behöver tycker jag är konstigt.

Ne nu blir det inte mer för idag, får se hur det går med vårt tvätteriköp jag känner att nu måste vi snart ha så vi kan tvätta. Åter om det i morgon..

Kramizar...

En liten bild på vårat månadsbarn...
En liten bild på vårat månadsbarn!!

Total kaos!!

Ja det blev det igår. Robin somnade i soffan och Ronja somnade efter mycket om och men i min famn så jag började att lägga henne och efter det så bar jag upp Robin i sin säng. Ronja somnade vid ca 22 och då brukar hon sova fram till 02 som tidigast, och det hoppades ja ju på men inte då hon vaknade vid 00:00 ca så då var det bara att springa ner och värma en flaska. Tyvärr så vaknade Robin samtidigt som jag stod och värmde flaska av att han hostade så dant och tyvärr så har han en väldigt dum vana att när han får ont i halsen och hostar så ska han skrika så där stod jag med en skrikande hungrig unge på armen som väntade på att flaskan skulle bli varm och en skrikande unge på sitt rum som hade ont i halsen. Robin lugnade ner sig lite granna efter ett tag och jag kunde ge Ronja sin flaska och får henne precis att somna då Robin börjar skrika igen efter pappa så jag springer in i hans rum och frågar om han ska sova i mamma och pappas säng men han bara skriker och inne i vårat rum så vaknar Ronja igen så där står jag med två skrikande ungar igen.. Total kaos... Robin somnade om ganska direkt när han kom in i vårat sovrum och fick lägga sig i pappas säng men Ronja däremot ville inte somna om förrän vid typ 04:00 tiden så jag har varit vaken från 00:00- 04:00 ca i natt och var ganska trött i morse så jag bad Tomas snällt att ge mig ca 2 timmar som han kunde ta Ronja och Robin så jag fick sova även om han var väldigt trött efter nattens arbete så gjorde han det så han fick sova till 17 sen.

Det var allt för idag, och jag hoppas att det är lugna gatan i natt istället...

Kramizar!!

Lördag och Söndag!

Ja vad har hänt hos oss under Lördagen och Söndagen?
Ja igår hände det väl inte så mycket vi tog det ganska lugnt eftersom det var Tomas första dag helt ledig efter första veckan nattjobb. Idag däremot så har vi varit på 32 års firande, morbror Christian fyllde år och vi åkte dit för att fika och säga grattis. Av oss fick han lite finare choklad som han hade önskat sig, han fick i övrigt en Gillette fusion och en Iron Maiden t-shirt av mormor och morfar och moster Josefine och morbror Henrik.

Ronja har tränat lite på madrassen i vårat sov rum både lite rygg träning och magträning och hon är jätteduktig.

Det blev ett kort inlägg idag oxå, måste råda bot på detta snart ;-)

Skriver mer i morrn..

Kramizar
 

Mycket på en dag!!

Ja idag har det varit mycket, Tomas kom hem vid 07 tiden och sedan sov vi fram till 12 ca. Åkte ner till mormor och morfar med lite tvätt och hämtade posten, sen åkte vi in till stan och till Guldfynd på Maxi för att fixa en doppresent till kusin Linnea. Efter det åkte vi till Babyproffsen och jag sprang in och handlade det som jag skulle ha där, efter det åkte vi till Pema för att Tomas skulle hämta lite kläder på Skeppa så han var tvungen att lägga in en beställning på Pema först. Efter det åkte vi till Kårtorp för att hämta Robin och hälsa på farmor och farfar, dom bjöd på mat och god efterätt till och när vi hade ätit så var klockan så mycket att det var dags att åka hem. Väl hemma ja nästa iaf för vi var tvugna att åka och fixa tvätten först men efter det så åkte vi hem. Och när jag skulle natta Ronja så kom vi på det att vi glömt Ronjas minifom hos farmor och farfar så Tomas och Robin åkte iväg och hämtade det, ibland har man inte huvudet med sig nån gång..

Det var nog allt för idag tror jag..

Kramizar!!!
 

Stor flicka!!

Ja det kan man väl säga att Ronja har blivt, från att ha en födelsevikt på 2975 gr så väger hon nu 4020 gr och hon är inte 48 cm längre utan hon är hela 51 cm det ni!! Hon har ju varit väldigt stark i nacken ända sen födseln så det är ju inte så mycket att tala om hon blir ju bara starkare och starkare, men hon kan nu fästa blicken och följa föremål så BVC tanten blev jätteimpad det är vår tös det...

Ja så mycket mer har inte hänt här idag, Robin var jättetrött när farmor och farfar kom och hämtade honom men så är det när man inte går och lägger sig när mamma vill. Men han hade ätit bra och jag antar att han har väldigt kul på dagis. Robin sover hos farmor och farfar inatt så vi ska åka och hämta honom imorgon efter att vi har varit på stan och fixat doppresent till kusin Linnea och varit en sväng på babyproffsen.

Ja som sagt så mycket har inte hänt här idag så det blir tyvärr inte så mycket mer än det här just nu.

Men det blir mer i morrn det lovar jag.

Kramizar...

Sabla unge!!!

Ja det kan man säga för Ronja fick för sig att hon inte skulle sova nåt mer vid 00:30 då hon vaknade och ville ha mat, jag vyssade och jag sjöng men inget hjälpte och eftersom hon inte är så jätteglad i att ta bröstet på natten och när hon blir uppstressad så var det ju inte så lätt att få henne att lugna ner sig när hon var lite övertrött heller. Så vid 04:30 så bestämde jag mig för att gå ner till köket och fixa en flaska till och då hade hon redan ätit två flaskor á 60-80 ml i varje, så jag tänkte att hon är säkert jättehungrig så jag gjorde en till flaska med 80 ml i och vi gick upp och hon tog 3-4 klunkar och sen somnade, sabla unge, det är tur att bröstmjölk är gratis annars hade jag nog blivit mer sur än vad jag blev. Men man kan ju inte vara sur på henne så länge när hon är så söt när hon ler och sover ;-) Robin sov hela natten i vår säng så när Tomas kom hem så fick han tyvärr inte så mycket plats att sova på, och eftersom Ronja hade varit vaken mestadelen av natten så var hon ju ganska sur när hon vaknade så stackars Tomas fick inte lätt att sova han inte. Det var ju tur att Robin, jag och Ronja gick ner till mormor och hämtade posten så han fick vara lite själv. Sen vid 13 tiden så kom en granne till oss och hälsade på och Ronja fick ett nattlinne, TACK SÅ JÄTTEMYCKET ANNA för den. Sen när hon hade åkt hem så gick hela familjen ner till mormor och Tomas hjälpte mig ner med Robins stol och Ronjas basenhet till hennes stol som vi skulle sätta in i mormors bil för att vi sen skulle till Åby för att gratta Robins och Ronjas syssling. Vi åkte först till gammel moster Maj-lis för att lämna lite grejer och för att hon skulle få se Ronja och det var ju inte direkt igår man träffade henne, sen åkte vi till sysslingarna och väl där fick Ronja tre paket, det som var från hennes sysslingar var det en liten kanin i som var jättemjuk och go och det som var från gammel moster var en klänning med tillhörande byxor och två bodysar allt i rosa men det var jättefint, TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR DOM FINA KLÄDERNA. Vi blev bjudna på smörgåstårta och kaffe och födelsedagstårta och när vi hade druckit upp kaffet så tittade vi på klockan och blev snopna hon var redan 18:40 så det var bara att tacka för sig och åka hem. På vägen hem så stannade vi på macken och jag sprang in och hämtade ett paket som hade kommit och sen bar det av hem och nu sitter jag här medans Tomas försöker att trösta Ronja innan han ska åka och jobba.

Ne nu blir det inte mer för idag...

Ses i morrn...

Går ganska bra...

Att Tomas jobbar natt iaf för mig för det är tur att man har så snälla barn. Fast i går kom Robin och jag ihop oss lite grann innan han gick och lade sig, men det löste sig tillslut. Ronja somnade dock lite senare än vad hon brukar men hon somnade iaf och sov nästan hela natten i sin säng, hon vaknade vid 3 tiden tror jag att det var och ville ha mat och efter det så somnade hon om i sin säng och sen vaknade hon ca 05:50 och vi skulle ju ändå upp vid 06:00 för Robin skulle till dagis och farmor och farfar hämtade honom 06:30. Tomas var hemma vid 07:00 ca och då tog vi oss en matbit för att sen gå och lägga oss igen sen gick vi inte upp förrän vid 13 tiden tror jag att det var och även jag behävde den tuppluren kan jag säga för det tär på en att ha nattvaket helt själv, men förhoppningsvis så ska ju inte Tomas jobba natt så länge till och han lär väl byta jobb precis när vi kommit in i det hela och inte tycker att det är så farligt. Det är ju tur att jag inte jobbar utan är mammaledig för hade båda jobbat och han hade jobbat natt så vet i tusan hur man skulle klara det, träffas i dörrn när jag börjar och han kommer hem och sen få jättelite tid med varandra sen innan han åker till jobbet när jag slutat, ne det är tur att jag är hemma just nu. Ja det har ju inte hänt så mycket eftersom vi sovit mest hela dagen så det blir tyvärr inte så mycket skrivet idag. Robin var ju tillbaka på dagis efter 6 veckor och kraschade ganska duktigt när han kom hem med farmor och farfar. Jag är så tacksam för att farmor och farfar ställer upp och kör honom till och från dagis iaf denna veckan, får se hur vi gör nästa vecka.

Detta var allt för idag.

Första natten ensam!

Gick faktiskt ganska bra.
Ronja somnade vid ca 21 och Robin ca en timma senare i sin säng, jag hade frågat honom innan vi gick och lade honom vart han ville sova om han ville sova i mamma och pappas säng eller i sin säng och då ville han sova i mamma och pappas säng men när vi väl kommit upp för trappen så blev det hans rum och där sov han hela natten. Han ropade bara på Tomas en gång och det var för att han hade tappat nappen och inte hittade den sen somnade han om. Ronja vaknade första gången och ville ha mat vid ca 00,00 och andra gången ca 03,00 och vaknade sedan en sista gång för natten vid ca 05,00 och då fick hon ligga kvar i vår säng annars så sov hon i sin säng hela natten, hon är så ducktig vår lilla tös. Och hon tar till och med nappen nu äntligen så nu slipper vi att stå med lillfingret i munnen på henne halva nätterna och det är skönt.

Det hade gått bra för Tomas att köra och jobba, men det var tydligen inget jippi jobb men det funkade iaf tills han får nåt annat vilket blir snart hoppas vi.

Ne nu ska jag gå och fixa iordning Robins kläder för dagis i morron, vid 06,30 kommer farmor och farfar och hämtar honom så då måste han vara klädd och klar.

Det var nog allt för denna gången.

På återseende i morrn.

En liten påminnelse: i månadsskiftet så kommer denna blogg att bli skyddad så vill du ha inloggningsuppgifterna så lämna ett meddelande med mail i kommentarerna så skickar jag det till dig.

Raindrops keeps falling on my head!!

Ja det bara regnar och regnar och man blir bara mer och mer deprimerad av det tråkiga vädret. Ja och inga direkta promenader blir det ju när det är sånt här väder, hoppas att det kan bli ändrigar i vädret snart så man kan få börja ta sina dagliga promenader med Ronja i vagnen och så jag kan få komma i form lite för det lär ju inte hända så mycket om jag inte börjar röra på mig nåt.

Ja om ca 2,5 timmar åker Tomas och jobbar på sitt nya jobb i Nyköping, det kommer att bli spännande att se vad det är han kommer att hålla på med och hur länge han ska vara där och hur han kommer att klara det eftersom han aldrig har jobbat natt förrut.

Själv har jag varit väldigt slö och inte gjort så värst mycket, skulle ha plockat fram kläder som Robin ska ha med sig till dagis på tisdag och som jag måste stryka på namnlappar på men har inte haft ork till att gjort ännu. Får se om jag gör det innan Tomas åker eller annars så måste jag få det gjort i morrn vi får se. Ronja ligger just nu och sover så jag kanske hinner att göra nåt innan hon vaknar.

Ja som sagt här har allt gott i slowmotion i dag och mycket är nog pga vädret som gör att man inte vill göra nåt vettigt, skärpning vädret nu måste det snart bli bättre...

Ne det var nog allt för idag, skriver säkert nåt i morrn kväll för att berätta hur det har gått för mig under natten och dagen och hur det har gått för Tomas på nya jobbet.

En liten bild på vårat nya lilla charmtroll..
En trött liten Ronja.

Ett litet leende förgyller ens dag..
Ett litet leende lyser upp ens dag...

Kramizar så länge...

Totalt värdelös!!!

Snacka om att man känner sig totalt värdelös som mamma just nu.

Robin är så pappig just nu så mamma existerar knappt, Ronja blir så helhispig på kvällarna så henne har vi gett urpumpad bröstmjölk nu ett tag för flaskan tar hon utan att bli stressad, men idag så ville hon inte ta bröstet lite tidigare så det var bara att fixa en flaska och när hon har ätit färdigt ur flaskan och är mätt så vill hon snutta på fingret eftersom hon inte vill ha napp så vems finger tycker hon är bäst idag då? Jo pappas.

Och så vill hon inte sova, antar att hon är lite bakis efter gårdagens stoj och vem passar bäst då jo pappa. Och så fort jag lägger henne till bröstet eftersom hon verkar hungrig så blir hon knölig och bara skriker då får pappa henne igen och hon blir lugn.

Man känner sig ju inte direkt älskad av sina barn just nu...

Gullängsbacken rules!!

Ja så är det!
Kvällen börjar med att vi körde en omgång När och fjärran och när den spelomgången var slut så stod Tomas som vinnare. Efter det så körde vi TP i lag, men morfar tröttnade på allt stoj som var så han tackade för sig och gick hem och jag förstår honom för jag blev själv besviken på en person. Jag säger inte vem men alla vid bordet vet vem det är och det räcker. Så Josefine som kom när vi spelade När och fjärran fick hoppa in i lag Heljetorp och spelet fortsatte. Frammåt 21 tiden så gav jag Ronja sin kvällsmat och skulle gå upp med henne för att sova för hon var väldigt trött, men nån hade fått lite förmycket innan för tröjan så personen i fråga blivit väldigt högjudd så Ronja kom inte i säng förrän ca 00,00 och det är väldigt sent för henne.

Jag tycker att är man bortbjuden till nån så får man faktiskt se till att man inte får i sig så här mycket som denna personen fick i sig. Är man hemma därimot och har fest själv så kan det väl gå ann men inte när man är bortbjuden. Och när man säger till att nu får du vara lite tyst för barnen ska sova och nonscharlerar det helt det är lite dålig stil, och sen när man vet att nu ska barnen sova och ändå inte bryr sig. Ne en ursäkt skulle jag vilja ha innan jag bjuder hem denna personen igen på fest, på fika går väl bra men inte fest utan en ursäkt. Jag var faktiskt så nära att be denna personen att gå hem eller åtminstonne bry sig om sitt eget, för när jag sitter och ska amma Ronja som är så hungrig och så uppstressad pga stoj och som säger att hon är inte hungrig det var nästan droppen. Ne nog om det.

Detta är Tomas sista dag som ledig innan jobbet i Nyköping. I morgon kl. 22,00 ska han infinna sig på arbetet och kommer inte hem förrän vid ca 07,00 på måndag morgon, jag hoppas bara att Robin är snäll mot honom när han vaknar sen och märker att pappa sover. Måste komma på nåt där. Vi kom överens med farmor och farfar att dom sköter lämning och hämtning från dagis den första veckan Tomas jobbar bara för att det inte ska bli så mycket på en gång och det tycker jag är jättesnällt för då kan jag koncentrera mig helt på Ronja. Tack så jättemycket för att ni är så snälla!!

Ne nu har jag inte mer just nu att skriva får se om jag kommer med en uppdatering om dagen senare.

Ses...

Dagarna bara går och går..

Ja var tar tiden vägen igentligen? för 6 veckor sedan så började Tomas sin semester och idag slutar han sin semester och vart tog tiden vägen igentligen?

Min ångest över nästa vecka var obefogad för farmor och farfar hjälper oss och löser det tills Tomas får ett annat ställe att jobba på. TACK SÅ JÄTTEMYCKET farmor och farfar!!!

Och vad har vi då gjort idag? Jo när vi vaknat så åt vi frukost och sen åkte vi ner till mormor och morfar för att hämta posten och nu så är Ronja en person till namnet oxå och inte bara till nummer och existens utan nu har vi även fått hennes namn registretat hos skatteverket oxå och folkbokföringen. När vi hämtat posten så åkte vi upp och lämnade Robin till mormor för att vi skulle åka iväg och handla lite och sen när vi kom hem så tog vi en fika och åkte sen hem.

I kväll så kommer farmor och farfar och mormor och morfar för att spela antingen TP eller När & fjäran och det ska bli kul.

På återseende...

Ingen uppdatering...

i går och det beror på att det var dåligt väder med åska och buller och brak, så kan det vara.


Jaha, börjar få lite ångest över nästa vecka då Tomas börjar att jobba igen och Robin börjar på dagis. Men det var ju inget innan jag fick reda på vart han skulle vara och hur dags han skulle börja och sluta, nu är jag ännu mer ångest för han ska jobba natt i Nyköping och börjar 23,15 och slutar 06,00 vilket innebär att jag mycket troligt får skjutsa Robin både till och från dagis på tisdagar och till dagis på torsdagar och det betyder oxå att vi måste fixa en låne bil eftersom jag måste ha en bil för att åka och lämna och hämta Robin. Men det ska nog kunna gå att årdna från nåt håll, vi ska ju skaffa en till bil så småningom men inte just nu för just nu har vi inte riktigt råd med en bil till men sen när jag oxå har börjat jobba då ska vi skaffa en till eller snarare vi måste skaffa en till då. Men just det här med att han ska jobba natt tyckte ju inte Tomas var så himmla kul eftersom han kommer att sova på dagen då han igentligen vill umgås med oss, men han sa det till chefen att om det dyker upp nåt annat så ville han hällre ha det eftersom vi bara har en bil och att vi har småbarn och det förstod han ju så han skulle höra av sig direkt när han hade nåt annat att komma med så detta jobb blir förhoppningsvis bara en vecka. Men man får ju se det så här att nu får han ju duktigt med pengar i lönekuvertet förhoppningsvis och det kanske kan väga upp lite gran iaf vad vet jag. Och sen en sak till så finns ju vi här för han alltid vi kommer inte att försvinna även om han skulle jobba 24 timmar om dygnet så är vi alltid här för han.


Ne nu har jag inte så mycket mer att skriva just nu så..


Ha de...


Jobb besök och BVC besök!

Det var ganska skönt att ha Robin sovandes hos farmor och farfar i natt, vi kunde helt ägna oss åt Ronja och vi fick till och med se en film på ca 2 timmar innan hon vaknade och ville ha mat för att sen somna igen och sova själva i sängen i ca 3 timmar innan hon vaknade igen och ville ha mat och efter det så fick hon sova i våran säng. 

Idag har vi då varit på besök på Hermelin som jag hade lovat att jag skulle göra, tyvärr så var inte alla där och tyvärr så hade en av tjejerna jag har haft bra kontakt med innan jag gick på föräldraledighet slutat och det var tråkigt för det skulle vara kul att träffa henne igen tur att hon finns som vän på Facebook. Efter att vi hade varit på Hermelin så åkte vi till Returpungten och slängde lite skräp och efter det så åkte vi till BVC för att se hur tung och lång Ronja har blivit och hon har gått upp bra i vikt från 2975 gr till 3650 gr och från 48 cm till 49 cm...

Ne nu måste jag ta hand om en sur Ronja.

På återseende i morgon..

Tomas sista lediga vecka!!

Första dagen i Tomas sista lediga vecka innan han börjar jobba igen är nu snart till ända och det har väl varit en ganska händelserik dag idag iaf. Började med att vi inte gick upp senast kl. 8 som vi sagt att vi skulle utan klockan blev snarare 10-11 nån gång innan vi årkade oss upp ur sängen, skärpning på den frånten till i morrn för vi måste komma upp lite tidigare så vi hinner med mer innan det är kväll och natt. Vad vi gjorde sen var att vi gjorde oss iordning för fotograferingen på Vrinnevisjukhuset och sedan åkte dit, jag skulle förbi Apoteket först för att köpa en ny bröstpump för jag upptäckte igår att min gamla som jag hade när Robin var liten hade blivit en spricka i och då är det ju inte undligt att det inte blir nåt tryck i den och att man inte får ut nån mjölk. Så en ny pump införskaffades och lite mer Minifom till Ronja pluss en ny napp och denna gången fick jag faktiskt tag i den nappen som jag letat efter äntligen. Efter att jag blev klar inne på Apoteket så gick vi upp till kaffeterian där fotograferingen skulle vara och då bestämde Ronja sig för att hon var hungrig så det var bara att sätta sig ner och ge henne bröstet och efter en liten stund så kom fotografen och sa till att vi kunde få komma in och amma istället så vi gick in och jag ammade färdigt. När jag ammat färdigt så fyllde vi i formuläret för fotograferingen och sen fick vi komma och sätta oss och dom tog några bilder. När fotograferingen var klar så gick vi till bilen för att sen åka till Kårtorp för att äta lite och för att lämna Robin som skulle sova över hos farmor och farfar, och det här känns jätteelakt att säga men det är faktiskt ganska skönt att det bara är Ronja, jag och Tomas hemma ikväll för Robin är inte rolig att göra med alla gånger nu. Tyvärr så blev ju mormor lite ledssen för hon har inte fått sett Robin sen i lördags men å andra sidan så har inte farmor och farfar fått träffat honom på ett tag heller och om man säger så här så har faktiskt mormor chansen att träffa både Robin och Ronja när hon vill eftersom hon bor granne med oss. Men det är svårt det här med att dela lika när det gäller barnen, mormor och morfar vill ha barnbarnen så mycket som möjligt hos sig och det vill farmor och farfar oxå och får den ena ha dom mer än den andra så blir den första ledssen och vise versa. Och det gör ju inte saken bättre att man bor nära varandra heller för då vill dom ju vara där mer än hemma och det gör definitivt inte saken bättre att dom blir lite bortskämda när dom är borta heller för då vill dom ju definitivt inte vara hemma och då kan man ju inte komma med hotet att om du inte är snäll får du inte träffa MM, MF eller FF, FM för då blir ju dom ledssna för att dom aldrig får träffa dom fast man bara vill att barna ska vilja vara hemma mer. Det är jättesvårt tycker jag för jag vill ju inte göra nån ledssen.

Nå ja tillbaka till ämnet nu kanske. Jo efter att vi hade varit i Kårtorp och ätit och fikat och lämnat av Robin så åkte vi in till stan en snabbis för att köpa en förpackning med modersmjölkersättning för jag har ju haft lite svårt med att få mjölken att räcka till till kvällen och eftersom jag inte kunnat pumpa ut nåt så har det varit ett par väldigt jobbiga kvällar med mycket skrik och gnäll så iom att jag nu införskaffat en ny pump så är min strategi att jag ska hjälpa mjölkproduktionen lite på traven och pumpa några gånger extra om dagen för att öka på det hela och då behöver jag ersättningen som backup tills det är så mycket som jag vill att det ska vara och jag hoppas att det inte dröjer allt för många dagar innan det är som det ska igen. Har redan pumpat ur en liten flaska och ska snart pumpa ur lite till och det som jag pumpat ur fryser jag in till senare det är jättepraktiskt tycker jag för då kan jag ta Robin och Tomas ta Ronja om det skulle bli så att Robin vill vara med mig och då är det ju bara att värma på en flaska med mjölk som Tomas kan ge och jag får lite vila..

Ne detta var nog allt för denna gången, ska till BVC i morrn så i morrn får vi se hur vår lilla tjeja har gått upp i vikt och hur lång hon blivit.

Så tills dess, so long...

Tråkigt väder idag igen!!

Ja nån sol har jag nog inte sett alls idag tror jag, trist...

Jag kämpar vidare med Ronjas gnäll på kvällarna, nu tror jag att det kan vara så att jag kanske inte har tillräckligt med mjölk på kvällen för att tillfredaställa hennes behov. Men jag kämpar vidare i 1,5 månader till iaf och förhoppningsvis så kommer mjölken även igång på kvällen så jag inte behöver oroa mig för det och gör det inte det så får ja börja ge tilläg på kvällarna efter ammningen och som tur är så tar ja ju tillvara på överflödet under dagarna så lite vanlig mjölk kan jag nog ge innan jag behöver lägga till ersättning hoppas jag.

Robin har varit lika envis och tjurig idag som i går, blir inte klok på han ibland. Men det kan ju inte vara lätt för honom att få en liten sak att dela mamma och pappa med och inte få all uppmärksamhet själv längre, men jag bara hoppas att det vänder där oxå så att vi kan få lite lugn och ro på torpet..

Ja så mycket har inte hänt här idag så jag ger mig nog här, imorrn ska vi och fotografera oss vid 14 tiden på Vrinnevisjukhuset och sen ska vi nog ta oss en liten sväng till farmor och farfar om dom är hemma. Jag hoppas på att vädret kan vara lite bättre i morrn så man kan gå ut och ta sig en prommenad för nu får jag snart panik om jag inte får komma ut och röra på mig.

Ne natti, skriver mer i morrn...

Bilder...

Ja tyvärr så har vi varit ganska dåliga på att ta kort på Ronja och jag lovar att vi ska bli bättre på det så i morrn ska vi nog ta fram kameran och fota lite så snart så kommer det nog lite bilder att dyka upp här.

Och iom att det kommer att komma mer bilder så kommer jag inom en snar framtid att göra denna blogg skyddad, men misströsta inte jag kommer att lämna ut användarnamn och lösenord till dom jag känner och hoppas inte att dom jag lämnat ut det till kommer att ge ut det vidare utan min vetskap. Men det är inte idag utan vid ett senare tillfälle.

Ha de...

Fortfarande gråmulet och knas väder!!

Ja vädret har ju inte direkt blivit bättre det är kallt men i samma stund kvavt, uppehåll ena stunden medans i nästa stört regn ja man vet inte alls hur man ska klä sig. Men men det har ju ändå gjort att morfar kom upp och hjälpte oss att fixa till kakelugnen och dom andra eldstäderna för att vi ska kunna använda dom snart, för ja nog är väl hösten här snart tyvärr. Men dom har ju sagt att det ska bli varmare några dagar snart igen, men man får väl se hur det blir med den biten det är ju ofrånkommligt att hösten kommer med allt vad det innebär så är det ju bara.

Ja ha vad har hänt mer då? Ja inte mycket. Robin är inne i sin väldigt tråtsiga period just nu och man vill så gärna ge han en lavett eller nåt sånt liknande men man vet ju det att man dels inte får det och dels att det inte gör nån "nytta" utan gör ju saken bara värre så många gånger har man fått räknat till 10 och sen bara sagt nej Robin och så får man räkna till 10 igen för att inte bli helt tokig på hans trotts. Hur länge till ska detta hålla på? Jag hoppas att det kan bli en förbättring när han börjar på dagis igen, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till för det gör ju saken inte bättre av att Ronja har börjat krångla om kvällarna med ammníngen och blir helt hysterisk och jag tror inte att det är kolik utan antingen så har jag inte tillräckligt att ge henne just nu och det hoppas jag vänder annars så måste jag nog börja ge henne ersättning, men jag tycker att det är alldeles förtidigt med det så jag vill ge ammningen minst 2 månader innan jag börjar med nåt sånt. Det kan ju vara så att mjölken inte har kommit in på hennes spår ännu, så minst 1,5 månader till ska jag försöka att amma utan att ge henne nåt extra. Just nu så håller jag på och samlar upp överbliven mjölk ( jag använder uppsamlingsinlägg istället för vanliga ammningskupor för att ta tillvara på den mjölken som annars skulle hamna i ammningskuporna och gå förlorat.) Tanken är att jag ska kunna använda det till senare tillfälle för att kunna ge henne om det skulle visa sig att jag verkligen inte har tillräckligt med mat till henne som jag kan ge innan jag börjar med ersättning i så fall. Men jag hoppas att ammningen ska bli bra snart och att hon ska kunna bli nöjd varje gång hon ätit för just nu är det inte kul och jag känner mig så värdelös imellanåt att jag inte kan ge henne det hon behöver och jag vet att man ska slappna av och bara ta det lugnt men det är inte så lätt när man har en liten Robin som härjar som ett litet yrväder och inte kan vara lugn en ända stund och att höra Tomas och han bråka nästan hela dagarna för det känns som att dom inte gör så mycket annat just nu utan att bråka gör ju inte saken så värst mycket bättre. Men jag hoppas att det ger sig oxå snart, det är väl en period dom är i alla tre där jag är den ända utav dom som inte är det ;-)

Ne nu är jag trött och ska gå och sova snart, Ronja ligger i sin spjälsäng och jag hoppas att hon kan ligga där och sova hela natten men jag tror ju tyvärr inte att jag har den turen utan hon vill nog ha lite att äta framåt 2-3 nån gång kan jag tänka mig. Nå ja det får väl va hänt Robin däremot vägrade att sova i egen säng så just nu så ligger han hos Tomas och förhoppningsvis somnar han med snart så vi kan lyfta över han i sin säng, sen kanske man kan få några timmars sömn innan det är dags att få en unge hos sig..

Ne natti alla...

Tomas näst sista vecka ledigt!

Ja ha, ja det har väl inte hänt så mycket här idag heller igentligen, sov väl kanske lite förlänge idag oxå men det blir det ändring på i nästa vecka för då ska det både gås upp i tid och läggas i tid så det inte blir galet med dygnsrytmen helt för oss. Nästa vecka är ju Tomas sista lediga vecka på ett tag nu så jag hoppas på att vädret kan vara lite hyggligt iaf så han inte bara får regn och regn. Idag har vi fixat iordning Ronjas säng så hon kan börja sova där själv utan att ligga hos mamma och pappa och dom tre timmar som hon sovit där under dagen har faktiskt gått riktigt bra så vi sak prova att ev ha henne i egen säng i natt får vi se, skulle ju inte göra nåt om man fick sova lite ifred om nätterna utan att behöva ta hänsyn till att hon ligger där. Men det vet vi ju inte hon kanske inte alls vill sova i egen säng ännu och då får vi ju acceptera det och eftersom hon vill nattamma så måste jag ju ta henne till vår säng och amma henne och då hoppas jag att det går lätt att lägga tillbaka henne efter att hon ätit och att hon kan somna om lätt då. Sen var det ju det här problemet med napp att hon inte vill ta den utan vidare utan vill suga på vårt lillfinger istället så jag har beställt special designade nappar till henne och hoppas att hon vill ta den, den ska vara av sillicon fast mjukare än det silliconet som typ Robin har i sina nappar. Och vad gäller Robin så hoppas jag att han kan lära sig att vara utan napp snart för han använder den väldigt lite men förmycket för att vara så gammal som han är tycker jag, men det är inte så lätt att vänja honom av med den och eftersom han är lite trotsig just nu så är det ännu värre. Och han är inte lite trotsig heller säger man till honom att man vill att han ska göra nåt speciellt så säger han bara nej och det spelar ingen roll om vi ber honom snällt att han ska göra det eller om vi tjatar han gör det inte iaf utan vi blir bara arga på honom och han bara nej tänker inte eller nej vill inte. Och säger vi att så där får du inte göra så säger han bara jo och då blir vi bara ännu argare. Sabla trotts ålder. Nå ja man kan ju trösta sig med att det går över och kommer att vara bra ett tag för att sen komma i nästa period.... hrmfr... Bara att stå ut med andra ord...hrmfr...

Ja ha vad har hänt mer här hemma då? Jo Tomas har fixar lite på kontoret han har fixat så att data kablarna inte ligger så synligt och flyttat på själva datorn för att få mer utrymme under skrivbordet, han har även flyttat på skrivaren så inte den står på skrivbordet längre och det har gjort att det blev mycket mer plats för kontorsarbete.

Ja annars så har det varit lugnt, vi har inte ringt till den tänkta prästen för Ronjas dop utan det kommer vi nog göra i helgen eller i nästa vecka. Vi har bestämmt iaf att vi kommer att beställa inbjudningskort denna gången iaf och jag har sett ut vilket kort jag vill ha och även gjort ett preliminärt inbjudningskort som Tomas bara ska godkänna innan jag beställer dom. Har även gjort en lista över vilka som ska bjudas och tagit fram deras adresser så nu ska bara prästen kontaktas och försammlingshemmet bokas sen kan jag beställa korten och skicka ut dom. Ska kolla upp en doptårta oxå från Sockerbagaren sen är det bara att invänta dagen D. Ja just det ska kolla min dopklänning oxå om Ronja kan ha den så hon får ärva min annars så får vi kolla om hon kan ta Robins så får dom ta den sen den som får barn först annars så får vi väl fundera på om vi inte ska köpa en egen dopklänning till henne, vi får se ska leta fram dom först och se vilken som kan passa bäst.

Ne det får bli allt för idag, nu ska vi gå och lägga oss.

Natti....

Vart tar tiden vägen?

Ja det kan man undra ibland för det vet inte jag just nu.

Ronja vaknade första gången i natt vid 02:00 tror jag att det var men var inte vaken så himmla länge innan hon somnade om igen för att sova till 4-5 i morse då hon inte ville somna om direkt utan ville vara vaken och även gnälla lite, tur att hon inte väckte Robin just då iaf. Däremot så väckte hon honom vid 7 tiden istället och då ville han att pappa och han skulle gå upp så dom gick upp och gick ner för att titta på tv ett tag medan jag och Ronja låg kvar i sängen då Ronja precis somnat om igen. Sen dröjde det till ca 9:30 innan hon vaknade igen och ville ha lite mat för att sen vilja vara vaken och böka så då ropade jag på Tomas som kom upp och tog hand om Ronja medan jag låg kvar ett tag ( det var tänkt bara 15 minuter men han kom upp med henne efter 1 timma ca). Då var det bara att gå upp för då hade jag legat förlänge men det var skönt att få denna stunden för mig själv kan jag säga. När Ronja och jag gått upp och jag hade klätt på både mig och henne så gick vi ner och jag lämnade över Ronja till Tomas igen för att jag sen skulle kunna gå och göra lite brunch eller sen frukost det får ni se som ni vill vilket ni vill kalla det. Efter jag ätit upp och kollat datorn en snabbis så åkte vi in till stan till Skarphagen för att hemta paket och sen åkte vi till farmor och farfar och tog en liten fika som sen blev en lång fika, vi var väl där vid 13 och åkte inte förrän vid 15:30 tiden och som sagt där försvann typ halva dagen och jag vet inte vad vi gjorde som gjorde att tiden bara sprang iväg men det gjorde den iaf. Och när vi kom hem så gjorde vi lite mat, tacos blev det men Robin somnade när vi gjorde maten så till honom fick vi ta undan en portion för att han skulle kunna äta sen när han vaknat till. När vi sen ätit så väckte vi Robin och gick ner till mormor och morfar för att dels lämna registreringspapprena för namn till Ronja till Skatteverket och sen gick vi upp till mormor och morfar för att ta en snabbis fika där oxå och för att Tomas skulle diskutera hyran med morfar. Så nu är första hyrorna betalda så nu får vi bo här till slutet av Augusti iaf ;-) När jag drog igång datorn igen sen när vi kommit hem från mormor och morfar så såg jag att en arbetskollega/team leader till mig hade svarat på ett meddelande jag skickat innan vi åkte in till stan och där hade hon skrivit att hon grattade oss till lilla Ronja och att dom frågar efter mig på jobbet och att jag måste ta och komma dit snart och visa upp underverket så vi får väl ta och göra det på typ måndag eller tisdag när vi ändå ska in till stan, för på måndag funderar vi på att åka in till Vrinnevi och fotta hela familjen till NT och på tisdag ska vi till BVC igen för att träffa vår ordinarie sköterska. Så vi får väl se vilken dag det blir men dit ska jag nån dag för att säga hej iaf...

Ja ha ja det va väl igentligen allt som hänt idag, har preliminär bokat dopdatum för Ronja nu och ska bara ta kontakt med den prästen vi vill ha och se så han kan då och så måste vi även boka försammlingshemmet för fikat efteråt men annars så är allt klart som det ser ut just nu.

Ronja har blivit lite gnällig på sistone när hon ska äta så blir hon helt hisspig och vill inte ta bröstet som hon ska och bara skriker, funderar nästan på om det är så att hon kan ha ont i munnen eller om mjölken kommer för fort eller att hon inte är hungrig utan bara snuttig eller om hon bara är övertrött och är gnällig för det. Blir det ingen förbättring dom närmsta dagarna så får jag ta upp det på BVC för det är lite frustrerande när hon verkar hungrig men inte vill äta. Finns det nån som kanske har nåt tips på vad det kan vara?

Ne det var nog allt för idag tror jag...

En liten bild på mina små älsklingar..


En liten bild på mina älsklingar!!!


Kram från oss...

Bara ett litet inlägg idag!!

Ja som rubriken lyder så blir det bara ett litet inlägg idag för det har inte hänt så mycket här hos oss idag.

Vädret har varit hel knas idag igen och man har inte riktigt vetat om man ska klä sig varmt eller svalt eller nåt alls, vi tog oss dock en promenad ner till Åsen skylten idag och man märkte ganska direkt att man hade klätt på sig alldeles för mycket kläder. Men som tur var så sov Ronja hela promenaden och Robin sa inte så mycket i sin vagn så det var bara ja och Tomas som hördes när vi gick och flåsade. När vi vänt vid Åsen skylten så gick vi och hämtade posten och jag hade äntligen fått namnlapparna som jag beställt till barnas kläder, nu behöver jag förhoppningsvis inte skriva så mycket i barnas kläder utan kan klistra eller stryka dit en fin lapp med efternamn och telnr och en liten nalle på. Tycker att det är värdelöst att sitta och skriva dit efternamnet med en penna som står permanent på men som ändå går bort i tvätten. Och apropå tvätt så ska morfar åka och kolla på en tvättmaskin och torktummlare till oss imorrn och den är värkligen efterlängtad kan jag säga, hoppas bara att det inte ska krångla med installationen av den för vad jag förstod av rörkrökarn som var här och fixade in grejerna som står i tvättstugan så var tvätthon som vi "eventuellt" skulle ha tvungen att sättas in innan tvättmaskinen installerades och vi som inte ännu är säkra på om vi vill ha en ho där eller inte, fast det skulle nog vara bra ändå att kunna spola av stövlar och andra saker i hon istället för att ställa dom i handfatet i badrummet eller i duschen. Men som sagt jag hoppas att det inte krånglar att få dit dom grejerna för nu har vi en del tvätt och visst att vi kan gå ner till mormor och morfar och att farmor har erbjudit sig att tvätta till oss och vi är jätteglada över att du gjort det så tack så jättemycket snälla farmor men nu vill vi kunna göra det själva och inte dra er ström och vatten och uppehålla er med vår tvätt. Ne nog om det...

På eftermiddagen/ kvällen så tog Tomas på sig arbetskläderna igen och gick ut och målade och efter ett litet tag så var även morfar där och hjälpte till så nu tror jag inte att det är så mycket måla av alls och det är skönt med tanke på att vädret är som det är och att Tomas bara har denna vecka och veckan efter ledigt sen börjar han att börja igen. Och apropå att Tomas börjar att jobba igen så börjar Robin på dagis igen, men nu i höst och nästa vår så går han bara två dagar i veckan tisdagar och torsdagar och det kan vara ganska skönt att ha båda ungarna hemma måndagar, onsdagar och fredagar och bara behöva rulla in till stan två gånger i veckan eftersom bensinen inte är direkt billig och dels för att vi bara har en bil så behöver vi inte låna bil så mycket. Tanken är ju sen att vi ska skaffa en bil till sen när jag börjar jobba igen och tills dess så ska vi försöka att stoppa undan lite pengar när vi kan till en, just nu är det lite svårt för vi vet ännu inte vad den slutgiltiga hyran blir just nu så betalar vi bara en preliminär hyra och tyvärr så vet inte morfar hur hög hyran kan bli bara att den kan bli hög och att vi med all säkerhet måste ansöka om bostadsbidrag, men det löser sig det tror jag iaf.

Ne det här var nog allt för dagen, imorrn ska vi in till Skarphagen och hämta ett paket till Tomas och Robin från H&M och ev att vi tittar till minneslunden oxå för att presentera Ronja för sin storebror Lukas, det gjorde vi ju med Robin så varför inte berätta för honom att han har blivit storebror till en liten lilla syster oxå. Ni får väl tycka att jag är knäpp men jag tror att Lukas finns i Nangiala och att han kan höra vad vi säger när vi är i minneslunden och pratar med honom för även om han inte finns med oss i detta jordeliv så finns han och det kommer jag aldrig att hålla hemligt för Robin och Ronja utan när dom är tillräckligt stora för att förstå vad som hände med Lukas så ska jag berätta det för dom, men tills dess så får dom bara veta att dom har en storebror som heter Lukas och som inte finns här på jorden längre utan sitter och fiskar med gammelfarfar i Nangiala och rider på min gamla ponny Skrållan och busar med familjen Larssons gammla Collie Frida och alla andra som vi förlorat här från detta liv. Det är min tro iaf som jag håller stenhårt på ända sedan jag såg bröderna lejonhjärta så tror jag på att först så lever vi här på jorden sen kommer vi till Nangiala och sen till Nangilima för att sen få en sista vila i himmelen.

Ne detta skulle ju bara bli ett litet inlägg ju så nu ska jag ge mig, ses i morrn med ett nytt inlägg kanske..

Ha de!!!

Blogg krångel!!!

Jag har upptäkt att det har blivit allt mer krångel med bloggen på Familjeliv.se så jag funderar på att aveckla den bloggen om det inte blir nån förbättring. Så inom en snar framtid kommer det bara att bloggas från denna blogg. Men jag kommer självklart att uppdatera med bilder och så på mitt galleri på Familjeliv och skriva i vikt och längd på min sida på Familjeliv, det är bara bloggen som det inte kommer att hända så mycket på framöver.

Första BVC besöket.

Ja ha då har man varit på första BVC besöket med Ronja och det gick väl bra, hon tyckte inte att det var så kul att vara naken och väga sig men vem tycker det är kul? Att visa upp hela sig för en helt främmande människa det skulle inte jag heller vilja göra. Hon hade gått upp väldigt bra i vikt, från senaste vägningen då hon låg på 2900 gr till idag då hon låg på 3360 gr hon är ju snart stora tjejen. När vi var klara på BVC så åkte vi till Coop för att handla lite bröd och mjölk och även lite blöjor till Ronja för det började att ta slut här hemma och det var det på Coop oxå så det blev bara bröd och mjölk, två inom och utomhustermometrar. Inte änns dom nappar som jag vill ha till Ronja fanns så det blir att jaga vidare på det, och eftersom inte blöjorna fanns på Coop så fick vi åka till Maxi där dom hade men inte nån napp fanns där heller så det får vi kolla efter nästa gång vi åker och handlar för det måste gå att få tag i nån stans tycker jag. När vi hade handlat klart och var påväg och gå till bilen så blev vi stannade av farmor och farfars granne som är lite chef över ICA på Maxi som kom fram och gratulerade oss och sen ville snacka lite skit, när vi snackat färdigt så åkte vi hem till mormor och morfar för att hemta Robin. När vi kom hem så packade vi upp matkassarna och jag började fixa till termometrarna och efter att dom var på plats så var det vattning av blommor som gällde för det var lite torrt i vissa krukor, när sen det var klart så var det dags att äta lite och sen dags för tv. Nu alldeles snart så ska vi gå och lägga oss.

Får se om det blir ett litet inlägg i morrn oxå, allt hänger på vad som händer och sker.

På återseende.

Sen uppdatering.

Här kommer en liten sen uppdatering, har ju haft lite och göra så man har inte haft tid inte så mycket tid som man kanske vill ha iaf för att hinna uppdatera.

Ja vad har hänt då? Jo Ronja har ju kommit och ändrat vardagen lite för oss, men definitivt inte till det sämre utan till det bättre tycker jag. Hon har varit en ängel från första dag, men nu har hon börjat bli lite grinig och nu är det inte pga det varma vädret längre utan nu är det nåt annat. Tills idag så har hon bara vaknat max 3 ggr / natt och velat ha mat och sedan somnat om, men nu så har hon börjat att ta in så mycket intryck att hon har lite svårt att sova och då är det tur att storebror sover i sin säng för annars hade det nog kunnat bli ett rent helvete. Det som är bra är att han inte verkar bry sig om att hon gråter om nätterna så han kan sova vidare och det är bra. Som sagt så har hon varit jättesnäll om nätterna fram till i natt då hon tyckte att hon skulle vakna vid 2 och äta och sen sova till 4 för att sen vara vaken ca 1 timma, inte så kul att underhålla en liten tjeja när ens egna ögon står i kors men Tomas och jag delade på vakenheten och det funkade bra. Hoppas bara att hon kan gå tillbaka till sitt gamla jag igen snart och sova igenom nästan hela nätter igen, men man ska inte gnälla det finns dom som har kolikbarn och det har inte vi märkt av ännu inte vad vi vet iaf.

Vädret är ju inte så himmla kul och det var det ju inte igår heller så nåt måla har tyvärr inte blivit nåt av och det är tråkigt nu när det inte är så mycket kvar att måla, det är tur att Tomas är ledig denna och nästa vecka oxå så det kanske hinner bli klart innan han börjar att jobba igen. Vi får hoppas att det kan bli några soltimmar till denna och nästa vecka för det är inte kul att inte kunna vara ute utan att bli blöt. Just det vi har fått hem en liten pool till Robin från farmor och farfar som han kan bada i och det har han gjort nästan varje dag och det är ju inte så varmt vatten i den alla dagar men han badar ändå. Och Ronja badade sitt första bad i diskhon i går och det var väl inte så kul tyckte väl hon, men det gick och hon blev ren och luktar så gott nu. Efter att vi hade badat henne så tog vi oss en promenad ner till morbror och Maria nere vid Eken, dom hade byggt en profisorisk dusch som dom ska kunna använda när dom sover kvar och så och den var väl snygg :-/ men det som är viktigast är ju att den gör sitt syfte sen får den ju se ut hur den vill.

Ja som sagt regnet bara öser ner och man blir ju inte direkt på så bra hummör av det, men man får ta en bra film och slänga in i dvd:n och placera sig i soffan och bara slöa för det går inte att måla, inte att klyva ved, inte att ta nån promenad och inne har vi inte så mycket att göra direkt. Så denna dag kommer att bli seg, men jag tror inte lika seg som gårdagen för den var ju bara för hemsk. Bestämde man sig för att gå ut så började det regna och gick man då in så kom solen, man blev inte klok påt. Men en promenad fick vi ju iaf och jag hoppas på att kunna ta en liten en idag oxå men det lär vi ju se senare om regnet vill ge sig eller inte.

Imorgon så bär det av till BVC med Ronja för vikt och längd och jag hoppas att hon har lagt på sig lite så dant som hon äter och jag hoppas att hon snart kan väga så pass mycket att hon sant kan sitta i babysittern och selen så man inte behöver gå och bära på henne hela tiden, visst att det är mysigt att gå och bära på henne men det tycker inte ryggen efter ett tag. Och lägga henne i insatsen hur kul är det att ligga på golvet och ställer man insatsen i soffan så blir det för trångt.

Ja mycker gnäll blev det i detta inlägg och jag ber så jättemycket om ursäkt men så är det en sån här dag då regnet står som spön i backen.

Ne får hoppas på bättre väder frammåt kvällen och till morgondagen, gör nog ett inlägg i morgon när vi vet lite om hur det står till med lilltjejan.

På återseende...

Ronjas förlossningsberättelse.

Nu finns Ronjas förlossningsberättelse på http://www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b102109.html

RSS 2.0