Två godingar...

Här kommer två bilder på två små goodingar!!!

Världens bästa Robin!!!
Världens bästa Robin!!!

Världens bästa Ronja!!!
Världens bästa Ronja!!!

Kommer kanske en liten uppdatering sen...

Bilder...

Ja ha vad har hänt idag då? Jo vi åkte in till BB-motagningen och tog lite prover och undersökte Ronja idag och allt var bara bra med henne och ja vad annars hon är ju en Heljelid varför skulle det inte vara bra med henne? Efter att vi varit på BB-motagningen så åkte vi till Coop och handlade och Ronja sov hela tiden vi var och handlade så så rolig var hon;-) Ne skämt och sido hon är helt underbar. Just nu ligger hon i pappas famn och sover och det gör storebror Robin oxå fast inte i pappas famn förstås utan i andra delen av soffan. Ja så mycket mer har väl inte hänt idag utan när vi kom hem så packade vi upp varorna och Ronja åt en gång sen gick vi ner till mormor och morfar och hämtade Robin för att gå upp till oss sen och äta lite mat och när vi ätit lite så softade vi lite för att sen gå ner till mormor och morfar igen och bli bjudna på välkommen till världen fika som mormor och morfar hade varit inne i stan och handlat. Efter fikat så gick vi ner till poolen och mormor och Robin badade och sen när dom badat färdigt så gick vi hem för att ge mormor och morfar lite lugn och ro för att packa för dom åker till Norge i morgon och blir borta till lördag.

Jo bilder på Ronja som jag utlovat kommer tyvärr att dröja ett tag till för jag har inte haft tid att fixa till dom ännu, men det kommer det lovar jag.

Det var allt för idag, se om jag skriver nåt i morgon..

Ha de så länge.

En kort uppdatering!

Om vad som har hänt sen jag skrev sist typ i går ;-)
Jo natten har faktiskt varit helt ok i mina ögon sett, Ronja har bara vaknat 4 ggr och velat ha mat och det tycker jag var helt lagom kommer ihåg att med Robin så fick jag vara vaken hela natten så det är helt klart godkänt. Dagen sen har varit väldigt lugn, Ronja har ätit, sovit, ätit och sovit och några ggr imellan där har det varit dags för blöjbyte så det har varit lugna gatan här idag. I morgon ska vi på efterkontroll och provtagning av PKD tror jag att det heter och sen ska vi nog inte göra så mycket mer i morrn än bara vara tror jag.

Ja mer än så här blir det inte idag, nu ska vi gå och sova.

Natti.  

Ingen uppdatering...

här igår och det beror på att vi var på förlossningen och BB-avdelningen hela dagen,kvällen, natten och morgonen för igår föddes hon världens finaste lilla Ronja.

Vattnet gick för mig vid 5:30 tiden på lördagsmorgonen och värkarna började att sätta igång ca en timma efter det. Tomas ringde och rådfrågade förlossningen hur vi skulle göra när vattnet gick och eftersom jag inte var helt säker på att det var vattnet som hade gått så fick vi en tid för att komma upp för en undersökning. Så långt han vi inte utan åkte upp när jag började tycka att värkarna blev värre. När vi väl var där uppe så blev vi förda till ett rum och jag blev undersökt, först togs en ny kurva och efter det så kollade dom hur mycket jag var öppen och då var jag bara öppen 1 cm. Tiden gick och det hände inte mycket det byttes BM och vi fick en ny BM som tyckte att det hade hänt för lite på så lång tid så hon ville sätta in värkstimulerande dropp men det ville inte jag men till sist så kom vi överens att vi skulle testa med dropp iaf och kl 17:07 så föddes hon vår lilla Ronja, och eftersom klockan var så mycket fick vi inte åka hem den kvällen utan fick ligga kvar på BB-avdelningen över natten och vid ca 9 tiden i morse så fick vi komma in till barnläkaren och blev godkända för att åka hem och här är vi nu. Lite omtöcknade men väldigt stolta. Robin är dock inte så försiktig av sig men jag hoppas att det kommer och att det kommer att fungera bra.

En lite mer utförligare förlossningsberättelse kommer en annan dag så vi får nöja oss med det här så länge. Ne nu måste jag gå och ta hand om min familj, får se om jag uppdaterar på ett tag nu för det är lite andra saker som går före ett tag nu. Men jag lovar att jag ska försöka hinna..

Nu snart kanske!!

Lilla Ronja vill titta ut. Har haft lite värkar och molande värk i ryggen idag och det känns som att hon håller på att lägga sig iorndning för att komma ut. Vi får väl se om hon vill det inom dom närmaste dagarna, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till för det är inte kul längre att vara så här ovig och allmänt tung.

Ja ha vad har hänt idag då? Jo morfar var redan uppe hos oss och målade när vi vaknade ( för er som inte har hajat det ännu så är det Robins morfar och mormor och Robins farmor och farfar som jag pratar om när jag skriver så. Mina far och morföräldrar finns tyvärr inte längre och det känns roligare att skriva ut Tomas och mina föräldrar så istället för namn eller att dom är våra föräldrar) och vi hann släppa ut katter och Tomas han att börja måla innan farmor och farfar kom för att hjälpa oss med lite saker dom oxå. Dom hade med sig deras vedklyv så dom har hjälp oss lite med veden idag och farfar har hjälpt Tomas med att måla lite och farmor har varit lite barnvakt. Och efter att vi ätit lite pastasallad så åkte Tomas in till stan för att köpa lite grejer till frukost tills i morrn och när han kom hem så gick vi ner till mormor och morfar alla fyra och Robin, Tomas och farmor badade lite (bilder från det kommer kanske i morrn) och efter det så gick vi hem till backen igen och Tomas gjorde en rödavinbärspaj och när den var klar så kom mormor, farmor och Robin upp och vi fikade lite. Senare på kvällen när Tomas och morfar hade gett upp målandet och morfar hade gått hem så grillade vi andra lite kykling och korv och sen gick vi in för dagen och tittade lite på tv för att sen gå och lägga oss. Farmor och farfar sov över hos oss.

Har nu på kvällen börjat känna av mer sammandragningar och värkar så vi får väl se vart det tar vägen om vi kanske åker upp till BB i kväll eller hur det blir. I så fall har vi ju barnvakt mycket nära och det är ju bra.

Ne det var allt för idag...

Natti. 


Det säkra före det osäkra.

Ja visst är det bra att läkarna gör det när vi har varit med om det som vi har varit med om med Lukas, men så jättekul är det ju inte att ligga i 3 timmar och vänta på att få reda på att allt är ok och vi får åka hem. Anledningen till att vi fått åkt in fram och tillbaka till förlossningen är att lilla Ronjas hjärtljud går ner när jag får en värk och då har läkarna och BM blivit oroliga för att moderkakan inte ska fungera som den ska. Men efter dagens kurva och överläggande mellan olika läkare så har dom kommit fram till att det inte är nåt att oroa sig för, att det som händer är helt normalt och att det inte finns nån anledning att oroa sig. Men innan vår huvudläkare om man kan säga så om henne tog kontakt med överläkaren så diskuterade vi lite och kom fram till det att skulle det vara så att överläkaren tyckte att det inte var bra att Ronja var kvar i magen så hade det blivit tal om igångsättning men eftersom allt såg bra ut så får jag snällt vänta på att hon sätter igång detta själv. Och med tanke på att värkarna har bytt karaktär och blivit lite starkare och kommer nerifrån om man säger så och inte mitt på magen eller uppifrån så dröjer det nog kanske inte så himmla länge innan hon tittar ut, hoppas vi inte iaf.

Ne mer kan jag nog inte komma på mer idag att skriva, det har ju målats lite både innan vi åkte in och efter. När vi kom hem från Vrinnevi så åkte vi och hämtade ut ett paket till mig och sen åkte vi och köpte lite mat för att sen åka till mormor och morfar för att äta och för att sen Robin och Tomas och mormor skulle bada. Kan ju inte påstå att vi har en badkruka till son iaf, han är snarare farlig. Vi har skaffat en badring och armpuffar som vi trodde att han skulle vägra att ha på sig, men tvärt om han tar mer än gärna på sig dom och i går när vi var nere och badade så ville Robin "dyka" så vi tog av honom bara badringen och så hade han armpuffarna kvar och "dök" och vi trodde ju att han skulle bli jätterädd men det blev han inte utan han gick upp på stegen som vi har för att ta oss upp och hoppade därifrån rakt ut i vattnet. Och idag så fick han på sig armpuffarna och sen stack han och bara hoppade i så han är inte direkt rädd för vatten vår lilla badpojke

Ne nu kommer jag definitivt inte på mer att skriva så det får bli bra så här.

Ha de...

Lite lugnare dag idag.

Ja denna dag har inte varit lika dramatisk som gårdagen som tur är. Värkarna stannade av inatt efter att jag tagit två panodil och det var skönt för då kunde jag få en hel natts sömn vilket kändes som att det var evigheter sen jag fick. Dagen började väldigt lungt för mig, låg och drog mig till ca 12 men jag sov inte hela tiden utan låg och gosade med Rizzo ( en av våra skogisar) i ungefär en och en halv timma vilket var väldigt mysigt och hon njöt i fulla drag. När jag sen orkade ta mig ur sängen och gå ner till Tomas och Robin så upptäckte jag vilken fin dag det var så det var bara att slänga ut katterna i kattgården och när vi höll på med det så kom morfar upp och Tomas och han började att måla färdigt huset ( dom har dock ett par dagar kvar att måla tyvärr så klara blev dom inte idag). Robin och jag tittade på ett tag innan jag gick in och började dammsuga och dona lite inne, iom att jag är så långt gången nu och har lite foglossning nu så är det inte så himmla lätt att dammsuga så jag tog två rum itaget innan jag var tvungen att ta en paus men hela undervånignen exkl badrum och tvättstuga blev klara i dag iaf. Resterande rum tar jag nog i morrn efter att vi varit uppe och kört en CTG kurva igen om det inte är så att jag blir kvar där uppe det vet man inte, skulle vara ganska skönt om dom sa det att det är lika bra att du stannar kvar här för du ska föda nu. Men det tror jag ju inte, kommer hon inte inom dom närmsta dagarna så kommer jag säker att gå över tiden det skulle inte förvåna mig ett dugg. Men jag har faktiskt fått tillbaka värkarna och om vi har tur så drar det igång på allvar snart och det skulle inte göra nåt om det skulle dra igång inatt...

Har tagit lite bilder över vad vi gjort under dagen, eller jag sa svinskiten snarare vad Robin och Tomas har gjort under dagen och morfar är med på ett hörn också.

Robin sitter på morfars åkgräsklippare.
Här har vi Robin som sitter på morfars åkgräsklippare medan morfar fixar lite färg till sig. Robin är väldigt fascinerad av traktorer och stora maskiner och då är det bra att ha en morfar som är fd bonde och som nu driver eget åkeri, han har ju både traktorer, grävmaskiner och lastbilar.

Gubben min målar lite.
Här har vi en snygging som målar och står i...

Molly och Frenchy.
Några av kattena råka fastna på bild oxå, till höger har vi Frenchy och bredvid henne Molly. Tror även att Frencys mamma Jaquline syns med på bilden oxå.


Såg ju när jag flyttade över bilder från kameran till datorn att vi hade bilder från när kusin Linnea var uppe och här tänker jag nu dela med mig lite av dom bilderna oxå...

Här hälsar Robin och Linnea på varandra.
Här sitter Linnea i mitt knä och Robin hälsar på henne.

En stolt kusin Robin som hälsar på sin lilla kusin Linnea.
En stolt kusin Robin som hälsar på sin lilla kusin Linnea.

Hej kusin Linnea.
Hej kusin Linnea säger Robin.

Det var allt jag hade att dela med mig av idag, hoppas att jag kan komma med mer roliga uppdateringar i morrn.

Natti.

Vilken dag!!!

Ja eftersom jag har känt av sammandragningar/värkar till och från under hela natten så har jag inte sovit så himmla mycket i natt, somnade väl vid 4 eller 5 nån gång för att sen vakna till vid 6 tiden igen för att sen somna ungefär en halvtimma för att sen vakna när klockan ringde att gå upp vid ca 8 tiden. Hade en tid hos BM så det var bara att väcka lillkillen och göra sig iordning för att åka in för en koll. Var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Väl där så fick vi vänta ett tag innan den BM vi skulle till kom och när hon väl kom så var Robin ganska trött på att sitta och vänta så Tomas och han gick ut i väntrummet igen och lekte med bilarna som han fått låna av en annan BM. Själv fick jag lägga mig på britsen efter att blodtrycket hade tagits, det såg bra ut. Hon mätte magen och jag hade vuxit en cm sen sist och hade nu ett SF mått på 36 cm, och sen skulle hon höra på lilla hjärtat och det var då allt började. Det började med att Ronja inte ville vara med alls när hon körde med grejen på magen, hon buffade och körde så det inte gick att få nån motagning alls med hennes hjärta men efter mycket om och men gick hon med på det med lite demonstration. BM kör och kör med grejen på magen och lyssnar tills hon säger att vi kör en kurva oxå bara för att vara på den säkra sidan. Hon springer iväg och kollar om det finns nåt rum ledigt för att ta CTG, utanför rummet sitter Tomas med Robin och undrar vad som händer och det ända jag kan säga just då är att jag ska få göra en kurva vet ju inte själv riktigt vad som gäller. Jag går bort mot rummet som CTG apparaten finns i och får där alla grejerna på mig för att läsa kurvan. Efter ett tag så kommer BM in igen och säger att det ser bra ut och att anledningen var att hon tyckte att hon hade hört en nedgång av hjärtljudet när hon lyssnade och att hon blev rädd för att det kunde vara nåt negativt. Fick sitta ett tag till med CTG nere på barnmorskemottagningen medan BM försökte att få tag på en läkare som kunde kolla kurvan när den hade gått klart. Hon kommer tillbaka efter ca 1-1,5 timmar och säger att vi ska upp på förlossningen för att göra en ordentlig kurva och för att läkaren ska göra en ordentlig koll. Åker upp till förlossningen och får sitta ner i väntrummet för att bara nån minut senare bli inkallad till ett rum där dom sätter på CTG och en del andra grejer, där får jag ligga i ca 1-2 timmar till tills en läkare kommer och säger att kurvan ser bra ut men att hon ville kolla UL för att se så det finns bra med fostervatten och så vill hon känna på livmodertappen. Efter att hon konstaterat att det finns tillräckligt med fostervatten och att Ronja mår bra så kollar hon tappen och säger sedan att hon vill rådfråga sin kollega och försvinner. Efter ca 30 minuter väntande kommer en annan BM in och säger att jag kan gå till väntrummet och vänta i stället för att dom behöver ha rummet så jag tar mina grejer och går ut och där sitter Tomas med en sovande Robin i soffan. Vi väntar väl kanske en 45 minuter innan läkaren kommer tillbaka och säger att hon vill att vi kommer tillbaka igen efter ca 1 timma för att göra ett nytt CTG för att utesluta att det värkligen är nåt fel. Så vi åker hem med Robin till mormor och morfar för att sedan åka in till förlossningen igen och får då prata med en jättetrevlig BM som visar oss till ett rum och direkt när vi ser vilket rum det är så får jag en klump i magen för det är samma rum som Lukas föddes i, hon frågar om det är ok med rummet men jag säger direkt att vi har negativa minnen därifrån så vi får gå in i rummet bredvid istället. Hon kopplar upp mig mot CTG:n igen och jag får nu ligga i ca 30 minuter innan hon kommer in och säger att kurvan ser jättebra ut men att hon vill att läkaren kollar på den oxå, vi väntar väl kanske en ca 5-10 minuter innan hon kommer tillbaka och säger att allt ser bara bra ut men att dom vill att jag kommer in och gör en kurva igen på torsdag bara för att ha koll så inte nåt negativt håller på att hända. Sen var det bara att åka hem. 

Har ju som jag skrev i början haft sammandragningar/värkar natten till idag och dom har hållt i sig under dagen och håller fortfarande på att komma till och från så vi får väl se om vi inte måste åka upp snart igen för att hon vill ut, det gör ingen för detta bök som detta medför vill jag inte vara med om mer...

Det var den lilla berättelsen jag hade att berätta idag, får se om jag kommer med annat skoj i morrn...

Första riktiga inlägget...

Blir tyvärr inte så lång för det har inte hänt så mycket idag.
Vid ca 10 tiden idag så kom morfar och hämtade vagnen med brännbart skräp som vi skulle köra ner i eldgropen och efter det kom farmor och farfar och hjälpte oss att såga upp den veden som var kvar att såga upp så dom hade med sig motorsågen och hjälpte oss att såga upp det i kubbat och så kommer dom på fredag och hjälper oss att klyva det med deras vedklyv. Och när dom var klara med det så fikade vi sen åkte dom hem till sig. Morfar kom under tiden som vi fikade med färg och penslar som Tomas sen skulle använda för att måla fasaden med och när han hade kollat runt lite så åkte han hem till sig igen för att sen komma upp några timmar senare och kolla hur det hade gått. Och Tomas har jobbat på bra trotts att han har haft väldigt ont i sina händer idag, det har ju varit fuktigt ett par dagar nu och iom att vi tror att han lider av nån typ av fibromylargi så får han ont i lederna när det är fuktigt och kallt. När Tomas var klar med målandet för dagen så gick vi ner och hämtade Robin som hade fått vara nere hos mormor efter att jag hämtat posten, tyckte det var bättre att han fick vara där när Tomas målade så man inte fick han i färgen. Stannade ett litet tag och tog en fika sen så gick vi hem.

Ja det var väl typ allt vad som hänt idag för på bebis fronten har det inte hänt nåt alls, inte mer än att jag har haft väldigt ont till och från nere i bäckennet typ.

Men bättre än så här blir det inte idag, hoppas att jag har nåt roligare att berätta i morrn .

Lite härliga sommarbilder..

Här kommer några härliga sommarbilder på Robin när vi är och badar i mormors pool.

Robin och mormor


Välkommen till min nya blogg.

Här kan du läsa om vad som händer hos oss, och även skriva en liten kommentar om du vill det.
Mycket nöje hoppas jag.

RSS 2.0